Díszburkolatok

Precizitás és szakértelem. Ez a két tulajdonság elengedhetetlen ha díszburkolatok lerakására vállalkozunk. A tervezők, kreativitásukat használva különlegesebbnél különlegesebb mintákat álmodnak meg. A természetes kövekből létrehozott térburkolatok megkövetelik az igényes és precíz munkavégzést. Ha gyakran járja Budapest utcáit, biztosan találkozott már cégünk munkájával. Mi készítettük a Ferenciek tere ikonikus méhsejt mintázatú gránit és mészkő burkolatát, a Nyugati Tér sávos mintájú természetes kő burkolatát, és a Keleti pályaudvar több ezer négyzetméteres mészkő burkolatát. Ezekre együttesen jellemző az egyenként több száz kilós gránit szegélyekkel való körbe határolása, melyek lerakása is már speciális technikát igényel. Továbbá a történelmi egri főtér  nagyméretű lángolt gránit burkolata és bazalt kiskocka kő burkolata is a mi munkánkat dicséri.

Ferenciek Tere Díszburkolat

Nagyszabású tereprendezési munkálatok valósultak meg a Klotild paloták árnyékában fekvő Ferenciek terén. A tervezők a XIX. századi stílushoz jól illeszkedő méhsejt alakú rakási mintát álmodtak meg. A formánként 24 különböző kőből álló minta lerakása nagy figyelmet és pontosságot igényelt. A projekt a Penta Kft. gondozásában készült el.

Nyugati Tér Díszburkolat

Nyugati Pályaudvar, Westend, Skála Metró. Ezt a 3 önmagában is nagy tömegeket vonzó épületegyüttest kapcsolja össze a Nyugati téri aluljáró rendszer. E rendszer felett elhelyezkedő Nyugati tér burkolását bízta ránk a Colas Út Zrt. Összesen 4000 négyzetméter díszburkolatot helyeztünk le, minezt a gyalogos és gépjármű forgalom zavartalan biztosítása mellett.

Eger-Dobó István Tér Díszburkolat

Nagy megtiszteltetés volt amikor a Penta Kft. ránk bízta a történelmi egri főtér felújítását. A teljes szerkezet építést magában foglaló munkálatok során a 60x40x10 centiméteres köveket műgyantával fugáztuk ki. A tér közepén egy szökőkút rendszer helyezkedik el melynek burkolatát 1 méter magas műanyag lábakra kellett helyeznünk.

Litera Tér Díszburkolat

A XVII. kerület szívében megvalósult Litera tér munkálatait 2017-ben végeztük el. A csendes környezetben fekvő , játszótérrel és ülőhelyekkel ellátott tér burkolatát, annak szegélyeit és támfalait építettük.